EXPOSITIE

LichtKunstGouda | Verlicht!

14 december 2023
-
24 december 2023

Na 4 jaar afwezigheid is LichtKunstGouda weer terug! De 9e editie met 9 werken. 

Het thema van deze unieke lichttentoonstelling is ‘Verlicht’ en vindt plaats in het pand van De Firma en nog zo’n 8 andere binnen- en buitenlocaties in de directe omgeving. De kunstwerken zijn speciaal voor het thema samengesteld door curator André Groeneveld van De Firma.

Verwonder je over vonkende ­­­gloeidraden, lichthalo’s, regenboogkleuren, een sprookjesachtig verlichte tuin, optische lichtcirkels en ontdek de ‘verlichte’ gedachten bij deze lichtkunstwerken.

Veel van de lichtkunstinstallaties van de deelnemende kunstenaars zijn vaak alleen te zien tijden grote lichtfestivals als Glow Eindhoven en Amsterdam light Festival, maar nu is hun werk twee weken lang gratis te bewonderen in de compacte setting van het historisch centrum van Gouda. Mis het niet!

Start route: Achter de Kerk 13.  Open: 17.00 – 21.00 uur.
Tijdens Gouda bij Kaarslicht 15 december 17.00 – 22.00 uur.
Te zien van 14 t/m 24 december. Maandag en dinsdag gesloten.
Gratis entree.

Ga naar de website  www.lichtkunstgouda.nl voor meer informatie en het programma.

Vrijwilligers gezocht!
Om LichtKunstGouda dit jaar weer tot een succes te maken zoeken we vrijwilligers voor de binnenlocaties die bezoekers vertellen over de expositie en een oogje in het zeil houden voor de veiligheid van de lichtkunstwerken.

Alle vrijwilligers krijgen vooraf een instructie over de locaties en de werken. Dus geen zorgen, ook als je nog nooit zoiets hebt gedaan ben je van harte welkom voor 1 of meerdere avonden!
Informatie en aanmelden: voorzitter@gmail.com