Expositie
Nu te zien

Brugwachtershuisje – De Golf

01 mei 2024 - 30 juni 2024

DE GOLF is de nieuwe expositie van Atty Kingma en is te zien in de maanden mei en juni in het Brugwachtershuisje. Atty maakt theaterkostuums en textiele objecten. De opening is op 3 mei 20.00 uur bij het huisje en daarna is er een borrel bij de Firma.

Wat staat het er fier, dit Brugwachtershuisje. Verlaten aan de Singel en wachtend op een nieuwe toekomst. In een onbewaakt ogenblik zag het water kans binnen te komen en nam het hele huis over.

Atty Kingma maakt in haar beeldend werk gebruik van stof, voornamelijk linnen en katoen in de oorspronkelijke kleur.  Ze laat zich inspireren door de natuur in allerlei verschijningsvormen die zij verwerkt in allerlei plooien en naden. Eerst vooral plantaardige vormen, de laatste tijd vaak de zee en het strand. Bij de vraag iets te maken voor dit prachtige brugwachtershuisje kwam meteen deze vorm als een golf naar voren. De functie van het huisje was water en scheepsvaart. Bij dit object combineert zij de stof met touw. Het hele huisje wordt door de golf overgenomen.

www.attykingma.nl