Expositie
Afgelopen

Unnatural

03 april 2024 - 07 april 2024

SSTOM is een samenwerkingsverband tussen verschillende jonge kunstenaars, die samen de uitdaging zijn aangegaan om een unieke expositie neer te zetten waarin de bezoeker wordt ondergedompeld in het onnatuurlijke. SSTOM staat voor Schrijvers, Schilders, Tekenaars, Ontwerpers en Makers, wat de veelzijdigheid van het collectief en de vormgeving van de expositie goed portretteert. Alle deelnemers hebben op hun eigen manier affiniteit met kunst en het vertellen van verhalen op ongebruikelijke manieren. Het samenwerkingsverband creëert de mogelijkheid tot het produceren van een kunstzinnige en een omvangrijke expositie.

De expositie (un)Natural is geïnspireerd op de bekende uitspraak van de Duitse filosoof Helmuth Plessner: “ Het menselijk bestaan is van nature kunstmatig”, in andere woorden, van nature onnatuurlijk. De leden van SSTOM hebben deze tegenstrijdige uitspraak elk op hun eigen manier geïnterpreteerd en vormgegeven door middel van een kunstwerk. Het onnatuurlijke wordt hiermee naar de voorgrond gehaald en is in associatie gebracht met huidige maatschappelijke en persoonlijke vraagstukken.

De expositie (un)Natural zal ingaan op de scheidingslijn tussen het kunstmatige en het natuurlijke en de manier waarop deze is vervaagd. Verwacht een expositie gevuld met bizariteiten, unieke vormgevingen, verhalen, en de discussie rondom sociale vraagstukken. Nieuwsgierig geworden? Kom een bezoek brengen aan (un)Natural en beleef het van nature onnatuurlijke ook zelf.