Nieuwsberichten

Klimaatburgemeester zoekt kunstenaars voor verbeelding van Groen Gouda

01 maart 2024

Ha Goudse kunstenaars! Ik ben Josefien en sinds 1 november klimaatburgemeester van Gouda. Ik zou heel graag met jullie als Goudse kunstenaars samenwerken om een Groen Gouda te verbeelden!

Ik merk dat we rondom klimaat, klimaatverandering en klimaatadaptatie veel bezig zijn met het hier en nu. En ik zie enorme kracht in verbeelding en het kathedraal denken: hoe zou de toekomst eruit kunnen zien?

Dat perspectief zal veel mensen kunnen inspireren om te leven in en werken aan een groen duurzaam en nog leuker Gouda. Het lijkt mij super gaaf als jullie als kunstenaars een wenkend perspectief kunnen geven, en Goudse inwoners (en mogelijk ondernemers) kunnen inspireren met jullie toekomst visie. Stel je voor, hoe zou een groen en duurzaam Gouda in 2030/2050 eruit kunnen zien? Zou dat iets voor jullie zijn?

Uiteraard hoort daar financiering bij! 

Ik droom van een expositie bij Goudse bedrijven of in de openbare ruimte, zodat mensen met elkaar in gesprek kunnen gaan en geïnspireerd verder kunnen gaan. Ik ben heel benieuwd wie van jullie hier enthousiast van wordt?! Zelf ben ik met sabbatical van 1 maart – 1 juni.

Peterpaul Kloosterman wil hier een verbindende rol in spelen, hulde aan hem! Vervolgstap zou zijn dat de enthousiastelingen bij elkaar komen en kijken wat er nodig is om vervolg te geven, ik haak aan waar mogelijk! Hartelijke en kunstminnende groet!

Josefien de Bruin